Windows 10 ve 10.1 İçin Kısa Yol Tuşları

Şüphe yok ki bilgisayar kullanırken bazı kısa yol tuşları işlerimizi daha çok hızlandırıyor. Windows 10 kısa yol tuşlarının bazılarını aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
Yeni klasör oluşturma: Yeni klasör oluşturmak istediğimiz klasörü açıyorum ve CTRL+SHIFT+N tuşlarına basarak yeni klasör oluşturabiliriz.
Açık olan klasörü yeni bir pencerede açmak: Bunun için kombinasyonumuz CTRL+N tuşlarıdır.
Bir dosyayı veya klasörü yeniden adlandırma: Klasörü veya dosyayı seçtikten sonra F2 fonksiyon tuşuna basarak yeniden adlandırabiliriz.
Özellikleri açmak: İstediğiniz dosyanın, klasörün veya uygulamanın özelliklerini açmak için seçim yaptıktan sonra Alt + Enter tuşlarına basarak özellikleri açabilirsiniz.
Ögeyi sonsuza dek silmek: Seçtiğiniz ögeyi geri dönüşüm kutusuna atmadan silmek istiyorsanız CTRL + SHIFT + DEL tuşlarına basabilirsiniz. Böylece sildiğiniz öge geri dönüşüm kutusuna atılmayacaktır.
Başlangıç menüsünü küçültmek/daraltmak: Başlangıç menüsünü açtıktan sonra CTRL + ALT + SHIFT + YÖN TUŞLARI na basarak menü küçültüp büyütebilir veya daraltıp genişletebilirsiniz.
Görev yöneticisi: CTRL + SHIFT +ESC tuşlarıyla görev yöneticisini açabilirsiniz.
Açık pencereler arasında gezinti: ALT+TAB tuş kombinasyonuyla açık olan pencereler arasında kolaylıkla gezinti yapabilirsiniz.
Açık uygulamayı kapatmak: ALT+F4 tuşlarına basarak açık olan uygulamaları, oyunları, pencereleri kapatabilirsiniz.
Sizlerin de eklemek istediği bilgisayar kullanımını hızlandıracak kısa yol tuş kombinasyonları varsa yazıya yorum yazabilirsiniz. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »