Su Sebilleri Nasıl Temizlenir?



Piyasaya ilk çıktığı zamanlar, çoğunlukla halka açık yerlerde (hastane, kütüphane vb.) ve iş yerlerinde kullanılan su sebillerine artık şahsi konutlarda da sık sık rastlamak mümkün. Su sebilleri iş yerlerinde anlaşmalı oldukları firmalar tarafından en az 3 ayda bir komple temizliğe giriyor (Tabi ki hepsi yapmıyor kim para verecek onun için 😊 ). Peki siz evlerinizdeki sebiller için temizlettirmeyi hiç düşünmüş müydünüz? Temizletmezsek ne olur bunun sonuçlarını biliyor muyuz?

Su sebilleri temizliği nasıl yapılır?

Bu anlatacaklarımı okuyunca üşenirseniz kesinlikle yetkili bir firma bulun ve temizletin çok fazla bir maliyeti olmayacaktır. Ama yok ben yaparım ne var bunda derseniz buyurun o zaman:
  1. Öncelikle su sebiline damacana takılı ise damacanayı çıkarın.
  2. Sebilin içindeki tüm suyu muslukları açarak boşaltın.
  3. Damacananın içine yaklaşık 5 litre su doldurun ve 1 litre de sirke ekleyin.
  4. Damacanayı sebile yerleştirin ve muslukları açın bir süre sirkeli suyu akıtın ve kapatın.
  5. Daha sonra arkadaki tahliye musluğu açın bir kısmının da oradan boşalmasını bekleyin.
  6. Yaklaşık 4-5 saat boyunca bekleyin (belirli periyotlarla muslukları açıp borular içerisinde sirkülasyonu sağlayabilirsiniz).
  7. Sebilin içindeki suyu tamamen boşaltın.
  8. Temiz bir damacanayı tamamen suyla doldurarak 3-4 kere sebilin içini temizleyin sirke kokusu tamamen geçince sebiliniz kullanıma hazır olacaktır.

Su sebillerini temizlemezsek nelerle karşı karşıya kalabilir:

Sebillerin içerisindeki sular özellikle uzun süre kullanılmadığı zaman yosun tutma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Ayrıca içerisinde çeşitli bakteriler üreyebiliyor ve kolaylık olarak gördüğümüz sebillerin bize zarar verme potansiyelleri de artmış oluyor. Bunun sonucunda karşılaşabileceğimiz hastalıklar, sarılık ve çeşitli bağırsak hastalıklarıdır.

Neler yapmamalıyız:

İnternette yaptığım genel bir araştırma sonucu çoğu kişinin bu konuda bilinçli olduğu görmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Sene olmuş 2018 bilgiler zorla karşınıza çıkıyor buna rağmen cahillikte yarış içinde olan arkadaşlar dikkatli okuyun.
Kimyasal olan maddelerin hepsi insanlar, hayvanlar ve çevre için zararlıdır. Siz bunun etkisini hemen göremeyebilirsiniz ama kesinlikle maruz kaldığınızda size zarar verirler. Derimize gözümüze bulaştığında bol bol yıkamamız sonra da kesinlikle Uzman Hekimlere danışmamız gerekmektedir. Tüm bunların ışığında damacanayı kimyasal ile temizleme peşinde olan arkadaşlar “Bana zarar vermiyor ki, Hep yapıyorum” diyen arkadaşlar bu inadınızdan vazgeçin kesinlikle zararını görüyorsunuz ama hissetmiyorsunuz. İleride kronik sağlık sorunlarıyla karşılaşmak istemiyorsanız her zaman kimyasallardan uzak durun derim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.

Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki
« Prev Post
İlk Yazı