Windows Tuşu Kısayol Tuşları


Windows tuşunu kullanarak neler yapabilecekleriniz aklınızın ucundan bile geçmez. İşte aşağıdaki örneklerde sizlere bundan bahsedeceğim.

Çalıştır komut penceresi açmak: Win + R kombinasyonunu kullanarak çalıştır komut penceresini kolayca açabilirsiniz.

Hızlı erişim klasörlerini açmak: Win + E kombinasyonu ile hızlı erişime eklediğimiz klasörleri Dosya Gezgininde açabilirsiniz.

Açık olan oturumu kapatmak: Win + L kombinasyonu ile aktif olan kullanıcı oturumunu kapatabilirsiniz.

Masaüstünü göstermek: Win + D kombinasyonuna tıklayarak masaüstünü gösterebilirsiniz. Bir kez daha tıklarsanız bir önceki ekranı açabilirsiniz.

Açık olan pencereleri sağa-sola yaslama: Açık olan pencereleri sağa-sola yaslamak için kullanacağımız kombinasyonlar Win + sağ ok ve Win + sol ok.

Ayarlar penceresini açmak: Win + I kombinasyonuna tıklayarak Windows ayarlar penceresini açabilirsiniz.

Görev çubuğuna sabitlendiğimiz uygulamaları açmak: Win + (1,2,3,4,5,6,7,8,9,0) tuşlarını kullanarak açabilirsiniz. Örneğin, görev çubuğunun en solunda Chrome internet tarayıcısı bulunuyorsa ve Chrome’u açmak istiyorsanız, Win + 1 tuş kombinasyonunu kullanın. Eğer uygulama açıksa o uygulamaya geçiş yapar.

Pencereleri simge durumuna getirmek: Bütün pencereleri simge durumuna küçültmek için Win + M kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
Pencereleri tekrar eski haline getirmek için Win + SHIFT + M kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Sistem özellikleri kutusunu açmak: Win + Pause tuş kombinasyonu ile sistem özelliklerine erişebiliriz.
İlk başlarda bu kombinasyonları hatırlamak zor olabilir ama kullandıkça daha hızlı bilgisayar kullanabildiğinizi, işlerinizi daha hızlı hallettiğinizi göreceksiniz.

Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »